Een training in security awareness is belangrijk voor de algemene IT-beveiligingsstrategie van een organisatie, omdat werknemers het grootste IT-beveiligingsrisico of juist verdedigingssysteem van een organisatie kunnen zijn. Om de beveiliging van je organisatie te versterken, is het van belang om een hoog bewustzijnsniveau te creëren bij je medewerkers.

 

Een groot gedeelte van de beveiligingsinbreuken worden niet veroorzaakt door technische problemen, maar door fouten die gemaakt worden door mensen. Cybercriminelen weten dit en richten zich daarom juist op werknemers om toelating te krijgen tot IT-systemen van organisaties of om gevoelige informatie te verkrijgen. Een training in security awareness is een belangrijke stap om van je medewerkers een verdedigingssysteem te maken tegen cyberaanvallen. Met een awareness training kunnen je veilige handelingen aanmoedigen zodat je medewerkers leren om eventuele bedreigingen te herkennen.

 

Een succesvolle awareness training

Er zijn verschillende soorten van awareness-trainingen. Sommige organisaties kiezen ervoor om elk jaar hele lange seminars te houden voor alle medewerkers. Andere organisatie maken heel veel documenten en anderen sturen een kleine groep medewerkers naar een cursus en verwachten dan dat zij de rest hiermee gaan helpen. Maar het kan om verschillende redenen moeilijk zijn om awareness trainingen effectief te implementeren. Medewerkers vinden het bijvoorbeeld saai, of ze kunnen het vervolgens niet in de praktijk toepassen. Het is dus best moeilijk om te zeggen of een training succesvol was.

 

Maatwerk oplossingen om het awareness niveau te verbeteren

Ben je enthousiast geworden over een security awareness training door Awareness Nederland? Wij helpen je er graag bij! Het continu opkrikken van het awareness niveau van je medewerkers op het gebied van informatieveiligheid vermindert de kans op klikken op phishing dat kan resulteren in een hack. Wij begrijpen dat elke organisatie anders is en daarom kunnen wij maatwerk oplossingen leveren. Klik hier om een aanvraag te doen.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.